Terug

Welke producten kun je het beste gebruiken in de Curly Girl methode?

Welke producten kun je het beste gebruiken in de Curly Girl methode?

Een vraag die ons vaak gesteld wordt, en ook meteen een vraag waar wij gelijk een antwoord op kunnen geven. De Curly Girl methode is, zoals je vast al wel weet, dé methode die je helpt bij het krijgen van prachtige en vooral gezonde krullen. Of je nu een slag in je haar hebt, een flinke bos krullen of zelfs kroeshaar: de Curly Girl methode is er voor jou! Maar, het is wel heel belangrijk dat je weet welke producten je moet kiezen. Daarom hebben wij de beste shampoo’s, conditioners en crèmes geselecteerd die helemaal in lijn zijn met de CG-methode. 

First things first: hoe werkt de Curly Girl methode?

Het hebben van goede producten is fijn, maar je hebt er natuurlijk niks aan als je niet weet hoe je aan de Curly Girl methode moet beginnen. In ons blog over de Curly Girl Methode hebben hier al veel informatie over gedeeld. Maar we leggen graag de basisregels nog even aan je uit. 

1. Vermijd ingrediënten die je haar zwaar maken

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: wil je jouw krullen goed verzorgen en laten stralen? Vermijd dan ingrediënten die je haar zwaarder maken. Wat zijn die ingrediënten dan? Dat zijn sulfaten, siliconen, minerale oliën en bepaalde alcohol. Producten die deze ingrediënten bevatten maken je haar droog en zwaar. Het gevolg is dat je mooie krullen uitzakken en gaan pluizen. En dat willen we niet!

2. Ben lief voor je krullen

Ons advies tijdens het volgen van de Curly Girl methode? Ben lief voor je krullen. En nee, dan bedoelen we niet dat je ze de hele dag moet aaien. We hebben het eerder over het aanpassen van je wasroutine. Ontwar bijvoorbeeld je krullen met een conditioner en je vingertoppen in de douche, in plaats van te kiezen voor een harde kam. En gebruik in plaats van een normale handdoek liever een katoenen t-shirt of bamboe handdoek om je haar te drogen. Gladde vezels absorberen het vocht beter en voorkomen dat je pluishaar krijgt. 

3. Geef jezelf helemaal over aan de CG-methode

Bij A&F Cosmetics houden we niet van half werk. Zeker niet wanneer het gaat om het volgen van de Curly Girl methode. Om deze methode te laten slagen, en je krullen weer 100% gelukkig te maken, is volledige toewijding vereist. Het gaat zonder twijfel een keer voorkomen dat je tijdens het volgen van de methode het gevoel krijgt dat het niet snel genoeg gaat. Komen die krullen niet van de een op de andere dag? Zet nog even door. Je zult ons eeuwig dankbaar zijn!

De perfecte Curly Girl shampoo

Het assortiment aan Curly girl producten in onze webshop is erg uitgebreid. Het is dan ook lastig om te bepalen welke Curly Girl shampoo onze favoriet is. Maar waarom zouden we ons beperken tot één shampoo? Wanneer je ons vraagt naar de perfecte Curly Girl shampoo, dan raden we een van deze shampoos aan:

KeraCare Curlessence Moisturizing Shampoo

De KeraCare Curlessence Moisturizing Shampoo verwijdert overtollige stylingproducten zonder alle natuurlijke oliën op je hoofdhuid te verwijderen. De shampoo hydrateert, ontwart en geeft glans.

Hello Fresh Hair Shampoo van Curly Secret 

De Hello Fresh Hair Shampoo van Curly Secret is ook een echte aanrader. Deze shampoo is niet alleen goed voor de reiniging van je haar, maar zorgt er ook nog eens voor dat het haar intens wordt gevoed. Stug haar is verleden tijd met de shampoo van Curly Secret. 

Yari Green Curls Sulfate-Free Moisturizing Shampoo

De derde shampoo in het rijtje van geschikt Curly Girl shampoos is zonder twijfel de Yari Green Curls Sulfate-Free Moisturizing Shampoo. Deze shampoo reinigt en voedt je haar en je hoofdhuid, zonder dat dit ten koste gaat van de natuurlijke glans en textuur van het haar. Met deze shampoo wordt pluis verminderd en wordt haaruitval tegengegaan. Ook een echte favoriet als je het ons vraagt. 

CG-conditioners speciaal voor krullen

Naast een goede shampoo, is het hebben van een conditioner die voldoet aan de eisen van de Curly Girl methode essentieel. Met een goede conditioner kun je namelijk het haar goed ontwarren tijdens je wasbeurt, zodat je jouw krullen niet kunt beschadigen. Dit zijn onze favoriete CG-conditioners:

HYDRATE ME - Rose Water & Honey Cream Conditioner van Flora & Curl

De HYDRATE ME - Rose Water & Honey Cream Conditioner van Flora & Curl is een krachtige mix van voedende oliën. Deze conditioner hydrateert je krullen van binnenuit en beschermt je haar tegen invloeden van buitenaf. Geheel proteïne vrij, dus een echte musthave om te gebruiken in jouw Curly Girl routine. 

Coconut & Hibiscus Curl & Shine Conditioner

Zoals je weet hebben we bij A&F Cosmetics een uitgebreid aanbod aan merken die Curly Girl-proof producten aanbieden. Zo ook Shea Moisture. De Coconut & Hibiscus Curl & Shine Conditioner is een erg mooi product van dit merk. De verzorgende conditioner weet klitten en knopen uit je haar te verbannen en herstelt de vochtbalans. Zacht haar gegarandeerd!

Dry & Itchy Scalp Care Leave-In Conditioner van As I Am

En als laatste in ons rijtje favoriete CG-conditioners weer een merk dat we nog niet voorbij hebben zien komen, maar wat wel prachtige en effectieve producten aanbiedt. De Dry & Itchy Scalp Care Leave-In Conditioner van As I Am voegt eigenschappen aan je haar toe die helpen te ontwarren en hydrateren. Bovendien kalmeert deze conditioner de droge en jeukende hoofdhuid. 

Unieke styling producten in de Curly Girl methode

Na een wasbeurt willen we onze krullen natuurlijk stylen zodat ze perfect zitten. Bij A&F Cosmetics hebben we verschillende stylingproducten die helemaal Curly Girl-proof zijn, en ook nog eens heel bijzonder. Dit zijn onze meest unieke styling producten, wij zijn fan!

Curly Secret Hydrating Styling Jelly

Als eerste hebben we de Curly Secret Hydrating Styling Jelly. Dit is een strong hold gel die speciaal gemaakt is voor dik en poreus haar. Het beschermt je krullen tegen beschadigingen en houdt vocht vast terwijl het je krullen definieert. Zo blijven je krullen lang mooi. Een echte musthave!

African Pride Bouncy Curls Pudding

De African Pride Bouncy Curls Pudding is ook een aanrader als het gaat om styling producten om te gebruiken bij de Curly Girl Methode. Deze pudding hydrateert je haar en geeft een geweldige glans. Pluishaar is verleden tijd en je krullen blijven mega lang mooi zitten!

Argan Oil Maximum Hold Styling Snot van Creme of Nature

Last but not least, een wel heel bijzonder styling product: de Argan Oil Maximum Hold Styling Snot van Creme of Nature. We horen je denken: “ik ga toch geen snot in mijn haar smeren!?” Jawel dus! Dit product is natuurlijk geen echt snot, maar een romige gel die pluizig haar weet te temmen. Deze gel houdt je krullen op zijn plaats, zonder je haar te verharden. Bovendien beschermt deze gel je haar tegen omgevingsfactoren, waardoor je hem perfect kunt gebruiken tijdens het stylen van je haar. 

Curly Girl-producten bij A&F Cosmetics

Bij A&F Cosmetics houden we van krullen. En dus ook van de Curly Girl methode! Want iedere methode die ons helpt om onze krullen te beheersen, is er een om uit te proberen. Gelukkig is er aan producten genoeg keuze. In dit blog hebben we nog maar een beperkte selectie laten zien van alle goede Curly Girl-producten die je in onze shop kunt kopen. Zo hebben we nog een hele lijst aan shampoosconditionersstyling producten en co-washes. We hebben zelfs een compleet Keep It Simple starterspakket van Pretty Curly Girl die de start van jouw Curly Girl methode een makkie maakt. Heb je behoefte aan advies over de beste Curly Girl-producten voor jouw type haar? Neem gerust eens contact met ons op. Onze professionals staan voor je klaar om je verder te helpen!