Terug

Welke producten heb je nodig voor een goede skincare routine?

Welke producten heb je nodig voor een goede skincare routine?

Heb jij al een goede skincare routine? Maak je gebruik van de juiste producten en het juiste stappenplan of heb je eigenlijk geen idee wat je doet? Als dat laatste geldt voor jou, dan heb je nu het juiste blog gevonden! Vandaag gaan we het hebben over de diverse producten die jij kan gebruiken voor een optimale skincare routine. Lees dus snel ons blog, bestel de producten en volg de stappen zodat ook jij kan genieten van een gezonde en stralende huid.

Stap 1: zorg voor een schone huid met de juiste cleanser

Om goed van start te gaan en een egale huid te krijgen moet je natuurlijk beginnen met het reinigen van je huid. Het is belangrijk dat je gebruikmaakt van de juiste cleanser en gelukkig kunnen wij hiermee helpen. In ons assortiment vind je verschillende soorten cleansers die jouw huid goed en diep reinigen zonder het risico op irritatie. Een aanrader en een van onze meest simpele cleansers is de Cetaphil Gentle Exfoliating Cleanser. Een andere absolute aanrader van het bekende merk Fair & White is de Fair & White Cleanser Lotion So White.

Het reinigen van je gezicht met bovengenoemde producten is dé basis voor de rest van je skincare routine. Het is dan ook enorm belangrijk dat je altijd start met het goed reinigen van je gezicht. Dit helpt namelijk make-up resten, vuiligheid en overtollige oliën te verwijderen.

Cetaphil GENTLE EXFOLIATING CLEANSER 178ml

Stap 2: kalmeer en verzacht je huid met de juiste toner

Nadat je je huid goed en zorgvuldig hebt gereinigd, is het tijd om je huid glad en zacht te maken. Een toner heeft diverse ingrediënten die je huid herstellen en de huid gladder en frisser maken. Het is belangrijk om de juiste toner te kiezen. Toners kunnen namelijk alleen voor bepaalde huidtypes zijn.

Wanneer je de juiste toner hebt gekozen, breng je het op je huid aan. Met de juiste toner voel en zie je bijna direct het verschil. Net als bij de cleanser hebben we diverse toners van het merk Fair & White. Een populaire keuze is het Fair & White Anti-Blemish Face Duo. Een andere populaire toner is die van Makari. Kies de Makari Exclusive Toning Face Gel Duo.

Makari EXCLUSIVE TONING FACE GEL DUO

Stap 3: kies een exfoliant of peeling voor extra hydratatie

Heb je vaak last van een droge huid? Kies er dan voor om een aantal keer per week gebruik te maken van een exfoliant of peeling. Exfolianten helpen onzuiverheden weg te werken en de huid extra te hydrateren. Hierdoor krijgt je huid een zachtere look en feel en krijgt het de kans om meer vocht binnen te krijgen.

Er zijn meerdere soorten exfoliators van verschillende merken. Toch kiezen we bij A&F Cosmetics alleen de beste en dit blijven de merken Makari en Fair & White. Een aantal populaire exfoliators zijn de Fair & White Sugar Exfoliator For Face Gold en de Makari Pure Radiance Exfoliating Sugar Scrub.

Fair & White SUGAR EXFOLIATOR FOR FACE | GOLD 75ml

Stap 4: tijd om een serum toe te voegen

Je huid is volledig gereinigd en schoon? Check! Nu is het tijd om eventuele huidproblemen aan te pakken met het juiste serum. Serums zijn flesjes met diverse doeleinden, maar het zijn allemaal sterk activerende cosmetica producten die helpen bij een droge huid. Als je niet weet waarmee je moet beginnen, raden we aan te beginnen met de Dr Rashel Brightening & Anti Aging Vitamin C Serum of de Fair & White Brightening Serum.

Fair & White BRIGHTENING SERUM | ORIGINAL 30ml

Stap 5: oogcrème voor extra vitaliteit

De huid rondom je ogen is erg dun. Het is dan ook een van de eerste plekken waar je veroudering, rimpels en vermoeidheid begint te zien. Gelukkig zijn er diverse producten die hier tegen helpen. Door meermaals per week gebruik te maken van de juiste oogcrème of oogdruppels, versoepel en hydrateer je de huid rondom je ogen.

Dit zorgt voor minder rimpels en helpt tegen veroudering van de huid. Een aanrader is de Makari Retinol Control Line Smoothing Eye Cream. Deze oogcrème helpt de collageenproductie stimuleren, dat resulteert in minder rimpels en een verjongde huid. De andere aanrader is de Mielle Pomegranate & Honey Blend Vitamin C Under Eye Gel Drops.

Makari Retinol Control Line Smoothing Eye Cream

Stap 6: kies de juiste moisturizer voor een natuurlijke glans

We hebben het in dit blog al meerdere keren gehad over hydrateren. Jouw huid heeft veel hydratatie nodig en de beste manier om dit te regelen is met de juiste moisturizer. Er zijn diverse soorten moisturizers te vinden. Vaak wordt een moisturizer gebruikt in de vorm van een dagcrème of nachtcrème. Ideaal om je dag te starten of om er mee af te sluiten. Onze favorieten zijn de Fair & White Anti-Aging Hydra Lift Cream Gold en de Makari Caviar Enriched Soap Trio.

Fair & White ANTI-AGING HYDRA-LIFT CREAM | GOLD 50ml

Stap 7: gebruik SPF en bescherm je huid tegen UV-straling

De laatste stap in je skincare routine is het gebruik van SPF, ofwel zonnebrand. De zon kan enorm veel schade aanrichten aan je huid. Als jij je huid niet beschermt tegen UV-straling zullen de overige stappen in je skincare routine weinig uithalen. We raden daarom altijd aan om een SPF product te gebruiken voordat je naar buiten gaat. Zo maken wij regelmatig gebruik van de Cetaphil Daily Defence Moisturiser SPF 50+ en de Naturalle Multi-Action Extreme 3-pc set.

Naturalle Multi-Action Extreme 3-pc set

Heb jij nog hulp nodig met je huidverzorging of heb je vragen over het skincare stappenplan? Neem dan contact met ons op! Bestel eenvoudig en snel de juiste producten voor je skincare routine en zorg voor een natuurlijke en gezonde huid!