Terug

Tips om te slapen zonder je krullen te beschadigen

Tips om te slapen zonder je krullen te beschadigen

Beschadigd haar is er in alle vormen en maten en kan veroorzaakt worden door verschillende dingen. Natuurlijk is het met krullen vaak nog vervelender, want het terugkrijgen van een goede en vitale krul kan nogal lastig zijn, tenzij je shopt bij A&F Cosmetics natuurlijk!

Dat betekent niet dat je niet moet proberen om je krullen te beschermen, zeker in je slaap. Daarom geven we in dit blog diverse tips die je helpen met het beschermen van je krullen, zelfs in de nacht. Lees dus snel verder en shop alles wat je nodig hebt in onze webshop.

Tip 1: ontwarrende en hydraterende shampoo voor of na het slapen

Vaak komt de beschadiging van je krullen voort uit een bos vol klitten of uitgedroogd haar. Dit is eenvoudig te voorkomen door gebruik te maken van een ontwarrende en hydraterende shampoo. Met een hydraterende en ontwarrende shampoo zorg je ervoor dat je krullen beter bestand zijn tegen het draaien en woelen in je slaap.

Het is natuurlijk ook mogelijk om de shampoo te gebruiken na het slapen, in de ochtend, maar hierdoor loop je wel meer risico op beschadigingen. Een aantal shampoos die je kan gebruiken zijn de African Pride Detangling Shampoo, KIS Pro-Dry Shampoo en de Yari Naturals Curl Activator.

Yari Naturals Curl Activator

Tip 2: kies de juiste (leave-in) conditioner

Iedereen heeft behoefte aan een ander soort conditioner. Vaak is het van belang dat je in ieder geval kiest voor een Curly Girl Conditioner zonder sulfaten en parabenen. Daarnaast is het vooral belangrijk om te kijken wat je haar nodig heeft. Heb jij al gekozen voor een hydraterende shampoo? Dan is het waarschijnlijk niet nodig om nog een hydraterende conditioner te kiezen, maar eerder een ontwarrende conditioner.

Het is allemaal afhankelijk van wat jouw haar nodig heeft. Het beste product voor beschadigd haar verschilt dus per haartype, maar je kunt nooit misgaan met een deep conditioner of leave-in conditioner. Deze zijn ook vaak aan te raden in de ochtend. Kies bijvoorbeeld voor de Pretty Curly Girl Intense Protein Deep Conditioner of de ApHogee ProVitamin Leave-In Conditioner. Heb je toch nog vragen over de juiste conditioner? Neem dan vooral contact met ons op!

ApHogee ProVitamin Leave-In Conditioner

Tip 3: een versterkend en herstellend haarmasker

Misschien hebben je krullen toch wat extra liefde en aandacht nodig. Gelukkig hebben we in ons assortiment ook diverse haarmaskers die net een extraatje kunnen toevoegen, wat weer zorgt voor gezond en vitaal haar. Natuurlijk zijn er diverse haarmaskers voor diverse doeleinden, want niet iedereen heeft dezelfde ingrediënten nodig.

Je hebt bij ons de keuze uit haarbehandelingen voor droog haar en conditioning, maar deze zijn vaak niet nodig als je stap 1 en 2 hebt gevolgd. Maar naast deze haarmaskers kun je ook haarmaskers vinden voor haargroei, versteviging van je haar en voor het vitaliseren van je hoofdhuid. Een aantal enorm populaire keuzes zijn de Karseel Maca & Collagen Hair Mask en de Mamado 100% Pure Lavender Oil.

Karseel Maca & Collagen Hair Mask

Tip 4: gebruik een krul activator na het slapen

Het is belangrijk om je krullen te beschermen tijdens het slapen, maar je krullen beschermen en activeren na het slapen is net zo belangrijk. Je hebt al veel voorzorgsmaatregelen genomen om je krul te beschermen met tips 1 tot en met 3, maar zorg nu voor gegarandeerd goede krullen met tip 4.

De juiste krul activator zorgt ervoor dat al die bescherming niet voor niets is geweest en je de volgende dag met een goede bos krullen over straat kan gaan. Het is dan wel belangrijk dat je weet welke krul activator je moet proberen. Een aantal krul activators die gegarandeerd werken, ongeacht het krultype dat je hebt, zijn de ApHogee Curlific! Curl Definer, de Camilla Rose Curl Maker en de Curly Secret Curl Boosting Activator.

Curly Secret Curl Boosting Activator

Tip 5: slaap op een satijnen kussensloop

Even terug naar het slapen. Iedereen, of je het nu wilt of niet, beweegt in zijn slaap. Dit zorgt er helaas vaak voor dat je ‘s ochtends wakker wordt met warrig haar vol klitten. Helaas is dit ook slecht voor je krullen en kan het zorgen voor permanente beschadiging. Gelukkig is het risico op permanente beschadiging (deels) te voorkomen dankzij satijn.

Satijn is enorm glad en geeft weinig tot geen statische wrijving. Doordat je haar soepel over je satijnen kussensloop glijdt, is er weinig weerstand en dit voorkomt beschadigingen. Advies nodig over wat je precies moet kopen? Neem vooral contact met ons op.

Zorg voor gezonde en goede krullen met het assortiment van A&F Cosmetics

Na het volgen van deze tips hopen we dat jij altijd opstaat met een volle en gezonde bos krullen. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan vooral contact met ons op. Naast diverse haarverzorgingsproducten voor krullend haar hebben wij ook nog diverse huidverzorgingsproducten, make-up en diverse haarstukken. A&F Cosmetics is dé one-stop-webshop voor al je cosmetica!