Terug

Tips om langer bruin te blijven na het zonnen

Tips om langer bruin te blijven na het zonnen

Het zonnetje laat zichzelf al steeds vaker zien en je weet wat dat betekent! Het is weer tijd om bij te bruinen! We horen toch nog regelmatig dat mensen tijdens of na de zomer moeite hebben met het behouden van hun bruine kleur. Dit kan verschillende redenen hebben, maar er is zeker wat aan te doen. In dit blog geven we een aantal tips over hoe jij je bruine kleur langer kan behouden na het zonnen!

1. Scrub je huid

De eerste tip die we mee willen geven, kan voor velen heel raar klinken. Scrubben klopt voor veel mensen niet, want ze zijn bang dat ze juist de bruine kleur eraf scrubben, maar niets is minder waar. Scrubben moet je zowel voor als na het zonnen doen. Wanneer je op vakantie gaat of een dagje naar het strand, kun je van tevoren scrubben zodat alle dode huidcellen van je lichaam zijn. Zo kan je huid eenvoudiger en beter de zon in zich opnemen, maar ook na het zonnen zorg je ervoor dat je bruine kleur minder dof lijkt. Iedereen vind een andere bodyscrub fijn, maar een populaire scrub is de Fair & White Brightening Scrub With Argan.

Fair & White BRIGHTENING SCRUB WITH ARGAN | GOLD 250ml

2. Hydrateren, hydrateren en nog meer hydrateren

Als het goed is weet iedereen hoe belangrijk het is om te blijven drinken als je in de zon ligt. Dit is al een goed begin om die bruinere kleur langer vast te houden, maar ook buiten de zon is het belangrijk om te hydrateren en niet alleen door te drinken. Ook je huid droogt uit wanneer het in de zon zit en daarom moet je je huid ook goed blijven hydrateren voor een lekker bruin kleurtje. Kies een bodylotion die jij fijn vind met een goede hydratatie zoals de Cetaphil Moisturising Lotion of de Fair & White Body Lotion Aloe Vera.

Cetaphil MOISTURISING LOTION 473ml

3. Douche niet te lang en gebruik goede huidolie

Geloof het of niet, maar te lang en te warm douchen of badderen zorgt ervoor dat je huid uitdroogt. Het is daarom niet alleen belangrijk om korter te douchen, maar ook om de temperatuur wat naar beneden te schroeven. De ideale temperatuur is lichaamstemperatuur, zo rond de 37 graden. Zorg tegelijkertijd voor een soepele en zachte huid met de juiste body oil en laat je kleurtje nog meer spreken. Een aantal populaire huidoliën zijn de Mamado Pure Almond Oil en de Vaseline Intensive Care Cocoa Radiant Body Oil.

Vaseline Intensive Care Cocoa Radiant Body Oil 200ml

4. De juiste voeding voor huid en lichaam

Niet alleen hydrateren is belangrijk, maar de juiste vitamines en mineralen zijn ook van essentieel belang voor een goede bruintint. Fruit en groenten zoals wortels, tomaten en watermeloen zijn absolute aanraders om te eten voor een langere tint. Maar dit soort vitamines zijn er niet alleen om te eten, maar ook in diverse huidverzorgingsproducten. Kies daarom de Clear Therapy Lightening Serum Carrot Oil of de Fair & White Cream Gel Exclusive Vitamine C voor een langere tint.

Fair & White CREAM-GEL | EXCLUSIVE VITAMINE C (30ml)

5. Verhelp extreem vervellen

Vervellen is een van de grootste boosdoeners van kleurverlies. Toch hoort het erbij en is het natuurlijk alleen maar goed voor je lichaam. Er zijn toch wel een aantal trucjes om het vervellen uit te stellen of te verminderen. Hiervoor hebben wij een aantal pakketten van het bekende merk Fair & White. Deze pakketten bieden extra hydratatie en vitamine zodat jij zo lang mogelijk kan genieten van je bruine tint. De drie populairste sets zijn de Fair & White Body Clarity Expert RoutineFair & White Body Perfector Routine en de Fair & White Body Unifying Routine.

Fair & White BODY PERFECTOR ROUTINE | SO WHITE

Het perfecte stappenplan om langer bruin te blijven vind je bij A&F Cosmetics

Het is en blijft natuurlijk een cirkel waar we ieder jaar last van krijgen. Je bent lekker bruin en uiteindelijk trekt het weer weg. We hopen toch dat je iets hebt gehad aan onze tips en zo je bruine tint net wat langer kan behouden. Heb je nog vragen over een van bovengenoemde producten? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag.

Benieuwd wat we verder nog in ons assortiment hebben? Kijk dan ook naar onze haarverzorgingaccessoires en make-up of lees onze blogs en laat je inspireren.