Terug

Pluizig haar op vakantie? Met deze tips voorkom je pluizig haar bij hitte!

Pluizig haar op vakantie? Met deze tips voorkom je pluizig haar bij hitte!

Je werkt een heel jaar hard om eens per jaar op vakantie te gaan. De een reist af naar Italië, de ander naar Spanje en sommigen kiezen Frankrijk, maar (bijna) iedereen kiest voor de zon. Want die hebben we helaas niet veel in Nederland. Welverdiend lig je bij het zwembad, het strand of loop je door een nieuwe stad, maar één ding blijft vervelend op vakantie: pluizig haar. Gelukkig ga jij vanaf nu niet meer onvoorbereid op vakantie dankzij deze tips!

Tip 1: zorg voor vochtig en gehydrateerd haar

De eerste en belangrijkste tip die we kunnen geven is hydrateren. De nummer één oorzaak van pluizig haar is droog en dood haar. Gelukkig is dit makkelijk te voorkomen en hoef je er niet voor naar de kapper. Bij A&F Cosmetics hebben we flink geïnvesteerd in een uitgebreide collectie hydraterende shampoos en hydraterende conditioners. Dit zijn de ideale producten om mee te nemen op vakantie en pluizig haar te voorkomen. 

Voor de shampoo adviseren wij om te kiezen voor de Canto Beauty Avocado Hydraterende Shampoo. Kijkend naar de conditioners hebben we twee goede aanraders. Voor de echte krullenbollen raden we de Bye Bye Knots Conditioner aan. Liever een conditioner kopen voor normaal haar? Kies dan de Mielle Pomegranate & Honey Moisturizing and Detangling Conditioner.

Bye Bye Knots Conditioner (236ml)

Tip 2: zorg voor de juiste haarborstel

De juiste haarborstel is minstens zo belangrijk als je shampoo en conditioner. Het hydrateren is stap één in het voorkomen van pluizig haar, maar het borstelen van je haar op de juiste manier voorkomt pluis des te meer. Ook hier kan A&F Cosmetics je van dienst zijn.

Zo hebben we diverse kwaliteit borstels van het merk Ster Style. Deze borstels zijn te bestellen in verschillende groottes en stugheid. Een aanrader voor de meest algemene haartypes is de Ster Style Haarborstel 6620. Liever een stuggere en sterkere borstel? Kies dan de Ster Style Haarborstel 50% Haar Hard 281.

Ster Style Haarborstel (6620)

Tip 3: de juiste haarstyling voor ieder haartype

Nadat je je haar hebt gehydrateerd en je haar is geborsteld, is het tijd om je haar te stylen. Het juiste product zorgt voor een geweldige dag met een bos haar zonder pluis. Daarom is het belangrijk dat je weet welke haarstylingsproducten bij jou werken. Vaak raden we aan diverse haarstylingsproducten uit te proberen om te zien welke het beste bij jou past, maar ga je binnenkort op vakantie en wil je echt graag iets tegen pluizig haar? Kies dan voor een van de volgende haarstylingsproducten:

Scrunching Oil (30ml)

Tip 4: kies voor een hittebeschermend product

Misschien spreekt deze tip voor zich, maar er zijn genoeg mensen die op vakantie gaan zonder een beschermend product voor hun haar. Natuurlijk kent iedereen hittebeschermende haarproducten voor het stylen of krullen van je haar, maar het is net zo belangrijk om je haar te beschermen tegen de hitte van de zon. Hittebeschermende haarproducten helpen niet alleen tegen pluizig haar, maar kunnen zelfs haargroei en versterking van je haar bevorderen.

Wil jij koste wat het kost voorkomen dat je pluizig haar hebt op vakantie? Zorg er dan voor dat je een hittebeschermend haarproduct meeneemt. Een standaard product dat werkt voor iedereen is de African Pride Hair & Scalp Sealing Oil. Liever een haarproduct dat de haargroei bevordert? Kies dan de Mega Growth Anti-Breakage Strengthening Growth Sheen.

African Pride Hair & Scalp Sealing Oil

Tip 5: draag afwisselend een hoed, pet of durag

Dit is misschien wel de eenvoudigste tip. Soms is het belangrijk om te zorgen dat je haar überhaupt niet in de zon komt. Draag tijdens je vakantie met enige regelmaat een hoed, pet of durag en geef je haar rust. Door soms je haar te ontzien, heb je het voordeel dat het de volgende dag veel minder pluizig is.

Bij A&F Cosmetics hebben wij diverse soorten durags in verschillende kleuren. Zo hoef je niet bang te zijn dat je saai over straat moet, maar kun je ook een kleurrijke durag kiezen zoals een rode durag of een paarse durag.

Red by Kiss Silky Satin Durag (Purple)

Tip 6: vraag advies wanneer je niet zeker weet wat je moet doen

We snappen hoe lastig het soms kan zijn om de juiste producten in huis te halen. Wat werkt wel en wat werkt niet? Dan is het altijd mogelijk om advies in te winnen. Je kunt van maandag tot en met vrijdag contact opnemen met een van onze experts. Wij staan voor je klaar met advies over de beste haarproducten. Natuurlijk kun je bij ons ook terecht voor huidverzorgingmake-up en diverse pruiken en dreads. Wil jij advies of meer informatie over een van de genoemde producten? Neem dan contact met ons op.