Terug

Hoe haarolie kan zorgen voor langer haar

Hoe haarolie kan zorgen voor langer haar

Lang haar, en dan bedoelen we écht lang: velen van ons vinden dit prachtig, maar helaas groeit je haar niet in één dag tot deze lengte. Je haar groeit gemiddeld 0,5 tot 1,7 centimeter per maand. Daarom gaan we massaal op zoek naar producten die ons haar een handje helpen om dit te versnellen: speciale shampoo en conditioner voor lang haar, hair gummies, haarolie voor haargroei… Maar wat als we je vertellen dat je haar langer kan worden door een goede haarolie? Te mooi om waar te zijn? Nee, het kan echt! In dit blog vertellen we je hoe haarolie kan zorgen voor langer haar en waarom de Mielle Rosemary Mint Oil onze absolute favoriet is.

Hoe werkt haarolie voor lang haar?

Laten we beginnen met de hamvraag: hoe kan haarolie zorgen voor lang haar? De hoofdhuid produceert zelf al een natuurlijke olie die ons haar gezond houdt, maar vaak wordt er niet genoeg natuurlijke olie aangemaakt om het haar volledig te hydrateren. Omdat ons haar in deze tijd meer te verduren krijgt (denk aan haarkleuring, styling tangen e.d.) heeft het haar ook extra liefde en verzorging nodig. En dan is haarolie een perfecte aanvulling. 

Al honderden jaren wordt olie gebruikt voor haar en huid, en dat is niet voor niets. Haarolie is een product dat je haar kan versterken en haarbreuk tegengaat. Dat zorgt ervoor dat je haar langer mooi blijft en je die kappersbeurt dus langer kunt uitstellen! En er zijn nog meer redenen waarom haarolie goed is voor haargroei: omdat je dit product namelijk in je hoofdhuid masseert, stimuleer je de bloedsomloop in je hoofdhuid en zo krijgen de haarfollikels sneller de voedingsstoffen die ze nodig hebben om je haar te laten groeien.

Onze tips voor haargroei

Het gebruik van haarolie is een perfecte aanvulling op je haarroutine om haargroei te stimuleren, maar er zijn meer dingen om rekening mee te houden. We delen graag nog wat extra tips:

  1. Gebruik de juiste haarproducten voor jouw haartype.
    Heb je krullend haar? Verzorg je haar dan met de juiste producten. Lees ons blog over verzorging van krullend haar voor tips. Heb je droog haar? Lees dan ons blog met tips voor droog haar.
  2. Zorg voor hittebescherming als je een stylingtang gebruikt.
    Door hitte kan je haar namelijk enorm snel afbreken. Bekijk al onze hittebescherming producten.
  3. Zorg voor een gezonde leefstijl.
    Vitamines en mineralen zijn niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je haar. Dus eet en drink gezond, en je zult dit terugzien in je haar!
  4. Drink genoeg water. 
    Uitdroging droogt je haar ook uit, dus drink minimaal 2 liter water per dag.
  5. Spoel je haar uit met koud water. 
    Niet heel comfortabel, maar je haar gaat je dankbaar zijn! Ook dit helpt om je haar te laten groeien.
  6. Ontspan!
    Stress kan zorgen voor haaruitval. Daarbij willen we allemaal natuurlijk veel  liever ontspannen door het leven gaan. Dit zijn 7 producten die je helpen om te ontstressen.

De beste haarolie voor haargroei: Mielle Rosemary Mint Oil

Onze absolute favoriete haarolie om je haar te laten groeien is de Mielle Rosemary Mint Oil. Deze Mint Scalp Oil is een hype op dit moment, en dat is niet voor niets. Rozemarijnolie en pepermuntolie zijn beiden hoofdhuid stimulerende ingrediënten die het haar aantoonbaar sneller laten groeien. Deze Mielle haarolie voedt de haarzakjes met biotine, maakt gespleten haarpunten glad en helpt tegen een droge hoofdhuid. De Mielle Rosemary Mint Oil werkt met natuurlijke en biologische ingrediënten en etherische oliën die het haar tot diep in de wortel verzorgen. Er zitten geen parabenen, sulfaten, paraffines en minerale olie in. Deze Mielle haarolie is daardoor super geschikt als boost voor haargroei, maar heeft ook een hele beschermende werking op je haar.

mielle-rosemary-mint-scalp-hair-strengthening-oil

Hoe gebruik je haarolie?

Wanneer je de Mielle Rosemary Mint Oil (of een andere haarolie) gaat gebruiken om je haar sneller te laten groeien, is het van groot belang dat je haarolie op de juiste manier gebruikt. Je kunt haarolie op verschillende manieren gebruiken. 

Mielle Rosemary Mint Oil als scalp treatment

Verdeel je haar in vier delen zodat je hoofdhuid zichtbaar wordt. Breng vervolgens een kleine hoeveelheid Mielle Rosemary Mint Oil aan op je hoofdhuid. Masseer dit goed in met de vingers of met een scalp brush en kam door tot aan de haarpunten. Laat het zitten en style je haar zoals gewoonlijk. 

Onze tip: masseer de haarolie in met een scalp brush. Hierdoor wordt de hoofdhuid nog intenser gemasseerd waardoor de bloedsomloop gestimuleerd wordt en het haar sneller groeit.

Mielle Rosemary Mint Oil als treatment tegen gespleten haarpunten

Kneed wat Mielle Rosemary Mint Oil in je haarpunten. Verberg vervolgens je haar in een haar cap (zoals de Wide Band Satin Bonnet van RED by Kiss) en laat het 10 minuten intrekken. Spoel de haarolie vervolgens uit en gebruik een goede shampoo. De Mielle Rosemary Mint Shampoo is een shampoo uit dezelfde lijn als de Mielle Rosemary Mint Oil en is dan ook een perfecte afsluiter voor deze treatment tegen gespleten haarpunten.

Mielle Rosemary Mint Oil dagelijks gebruiken

Breng een kleine hoeveelheid Mielle haarolie aan op de hoofdhuid en kam dit door tot aan de uiteinden. Laat het zitten en style je haar zoals gewoonlijk. 

Mielle Rosemary Mint haarolie gebruiken bij vettig haar

Als je het gewenste effect wilt bereiken, moet je de Mielle Rosemary Mint Oil niet uitspoelen bij dagelijks gebruik en bij de scalp treatment. Dan kan de olie namelijk niet goed inwerken. Heb je snel last van vettig haar? Dan raden we je aan om de olie in te masseren minimaal 6 uur voordat je je haar gaat wassen. Gedurende deze tijd kun je je haar strak naar achter kammen of in een strakke knot dragen om een wet look te creëren. Zo ga jij zelfverzekerd de dag door en heeft de haarolie lang genoeg de tijd om in te trekken. Je kunt de haarolie ook inbrengen voordat je gaat slapen en je haar de volgende ochtend uitwassen.

Bestel Mielle Rosemary Mint Oil bij A&F Cosmetics

Bij A&F Cosmetics hebben wij de beroemde Mielle Rosemary Mint Oil op voorraad. Bestel je de Mielle haarolie voor 15.00 uur? Dan heb je hem morgen al in huis!

Wist je dat we de gehele Mielle Rosemary Mint lijn verkopen? Ga voor het beste resultaat en bestel ook de Mielle Rosemary Mint Shampoo, de Mielle Rosemary Mint Leave-In Conditioner, het Mielle Rosemary Mint Masker, de Mielle Rosemary Mint Edge Gel en de Mielle Rosemary Mint Daily Styling Gel.