Terug

Hoe bescherm je je haar tegen chloor en zout water?

Hoe bescherm je je haar tegen chloor en zout water?

Ben je binnenkort te vinden aan de rand van een zwembad of lig jij as we speak op het strand? Dan is het belangrijk dat je je haar op de juiste manier beschermt tegen chloor en zeewater, anders loop je het risico op een slechte coupe of zelfs beschadigd haar. Gelukkig hebben we alles in huis om dit te voorkomen en in dit blog leggen we precies uit hoe je je haar kan beschermen!

Is chloor of zeewater slecht voor je haar?

Om te beginnen is het natuurlijk goed om te weten wat chloor of zeewater nu precies doet met je haar en we kunnen je zeggen, dit is niet pluis… Oké, flauw grapje, maar het klopt wel. Het zorgt namelijk voor pluizig haar, uitdroging en chloor zorgen zelfs voor een slechte balans in de natuurlijke oliën van je hoofdhuid. 

Chloor en zeewater zijn dus wel degelijk slecht voor je haar, maar dat betekent niet dat er niets tegen te doen is. Bij A&F Cosmetics hebben we een uitgebreid assortiment haarproducten die jouw kapsel beschermen tegen uitdroging en je hoofdhuid beschermt. Hieronder hebben we een stappenplan uitgeschreven met de juiste producten om je haar en huid te beschermen tijdens de zomermaanden.

Stap 1: maak je haar nat met schoon water

Of je nu een duik neemt in de zee of een bommetje maakt in het zwembad. Voordat je erin duikt, is het belangrijk om je haar te bevochtigen met schoon water. Door eerst je haar nat te maken met schoon water, wordt het uitdrogingsproces verminderd. Natuurlijk helpt het niet volledig, zeker niet wanneer je een hele dag aan het water ligt.

We raden toch aan om te starten met het nat maken van je haar, zodat je zeker weet dat je haar minder snel uitdroogt. Wil je je haar echt goed beschermen? Draag dan een badmuts tijdens het zwemmen, maar het nat maken van je haar is ook voldoende.

Stap 2: spoel je haar af met schoon water en gebruik shampoo

Je bent uitgezwommen en bent weer terug in je huisje, tent of caravan. Dan is het belangrijk om direct je haar goed en grondig uit te spoelen met schoon water. Nadat je dit hebt gedaan is het belangrijk om een goede shampoo te kiezen.

Een goede shampoo is een shampoo die je haar extra voedt en hydrateert en tegelijkertijd ook je haar goed schoonmaakt. Je wilt natuurlijk geen shampoo kiezen die je haar nog verder uitdroogt. Wij zouden de Mielle Rosemary Mint Strenghtening Shampoo kiezen of de African Pride Honey & Coconut Oil Shampoo. Beide shampoos zorgen voor voldoende hydratatie en reiniging van je haar.

Mielle Rosemary Mint Strengthening Shampoo 355ml

Stap 3: neem de juiste conditioner of leave-in conditioner mee

Heb je een hele middag gezwommen en merk je dat je haar echt als touw aanvoelt? Dan kan een hydraterende shampoo niet altijd voldoende zijn. We raden dan aan een hydraterende conditioner of hydraterende leave-in conditioner mee te nemen.

Een hydraterende (leave-in) conditioner zorgt net voor dat extra stukje hydratatie dat je haar nodig heeft. Bestel eenvoudig een van onze hydraterende conditioners en zorg ervoor dat jouw haar weer zacht en gezond aanvoelt na iedere zwemdag. Onze populairste keuzes zijn de African Pride Moisturizing Milk en de ApHogee Balancing Moisturizer.

ApHogee Balancing Moisturizer

Stap 4: verzorg je haar en huid met de juiste olie

Wil je zeker weten dat je je haar optimaal hebt verzorgd en beschermd tegen de slechte invloeden van chloor en zout zeewater? Zorg er dan altijd voor dat je een voedende huid- en haarolie bij je hebt. De juiste olie helpt niet alleen bij het hydrateren van je haar, maar zorgt ook voor de juiste balans tussen de natuurlijke oliën en voedingsstoffen in je huid.

Naast chloor en zout water, heeft ook de zon enorm veel invloed op de gesteldheid van je haar. Onze oliën helpen ook met de versteviging en bescherming van je haar tegen de krachten van de zon. Vaak kiezen onze klanten voor de African Pride 5 Essential Oils of de African Pride Hair & Scalp Sealing Oil.

https://www.afcosmetics.nl/nl/5-essential-oils.html

Vind de ideale haarbescherming voor iedere zwemdag bij A&F Cosmetics

Iedereen geniet van een frisse duik tijdens zijn of haar vakantie, maar je weet nu ook hoe slecht het kan zijn voor je haar. Gelukkig heb je dit blog gevonden en kun je eenvoudig alle benodigde haarverzorging kopen voor een goed kapsel, zelfs na een dag zwemmen.

Maar niet alleen je haar moet beschermd worden. Je hebt natuurlijk nog veel meer nodig om goed voorbereid op vakantie te gaan. Daarom raden we ook zeker aan om ons blog te lezen waar we 6 tips geven over voorbereid op vakantie gaan. Of bestel direct diverse huidverzorgingsproducten, accessoires en make-up voor jouw vakantie. Heb je nog vragen? Neem dan vooral contact op!