Terug

6 tips: bereid je voor op een vakantie in de zon

6 tips: bereid je voor op een vakantie in de zon

Lig jij momenteel op het strand dit blog te lezen of staat jouw vakantie geboekt? Dan is het belangrijk dat je weet hoe je jezelf beschermt tegen de zon tijdens je vakantie. Iedereen weet hoe gevaarlijk de zon kan zijn voor je huid en haar, maar de juiste producten vinden is niet altijd even makkelijk. In dit blog lees je zes tips hoe jij jezelf kan voorbereiden op de zon en welke producten jij moet bestellen voor de ultieme zonbescherming.

1. Bestel de juiste zonnebrandcrème

Zoals iedereen weet, is zonnebrandcrème een must wanneer je op vakantie gaat. Als het goed is, smeer je je meerdere keren per dag in wanneer je op vakantie bent, maar toch horen we vaak dat mensen nog verbranden. Dit kan te maken hebben met het product of de manier waarop je je insmeert. Er zijn natuurlijk diverse merken die zonnebrand verkopen, van A-merk tot eigen huismerk en het mag vaak ook wat kosten.

Gelukkig ben je bij ons terechtgekomen! Bij A&F Cosmetics hebben wij ook een aantal zonnebrandcrèmes in ons assortiment, maar voor een betaalbare prijs. Zo vind je bij ons de Skin Doctor Face & Body Sunblock SPF50 voor iedereen die niet te vaak wilt smeren, maar wel goed beschermd wil zijn. Wil je gelijk je huid vitaliseren? Kies dan de DR Rashel Anti-Aging & Moisture Sun Spray die niet alleen beschermt tegen UV straling, maar ook je huid jong houdt.

Skin Doctor Face & Body Sunblock Cream SPF50 with Vitamin E (150ml)

2. Koel en hydrateer je huid

Niet alleen tijdens, maar ook nadat je in de zon bent geweest moet je je huid niet vergeten. Het verkoelen en hydrateren van je huid is essentieel om schade aan de huid te voorkomen. Gelukkig is dit vrij eenvoudig te doen. Veel mensen raden aftersun aan en dit werkt natuurlijk super, maar er zijn nog meer manieren om dit te doen in de vorm van body lotions en body milk.

Want net als dat jij veel moet drinken, heeft je huid ook veel hydratatie nodig. Wanneer je merkt dat je huid droog en warm aanvoelt, raden we aan de Fair & White Cream-Milk Extreme Hydration te gebruiken. Je kunt ook kiezen voor een bodylotion met extra vitaminen en mineralen. Liever een lotion gebruiken? Dan zouden wij kiezen voor de Cetaphil Moisturizing Lotion.

Fair & White CREAM-MILK EXTREME HYDRATION | ORIGINAL 500ml

3. Neem pauze tussen het zonnen

Een van de simpelste aanraders om jezelf te beschermen tegen de zon is voldoende pauzes nemen. Uren aan één stuk in de zon zitten is niet het meest ideaal voor je huid. Daarom is het belangrijk om genoeg pauzes te nemen. Ga even terug naar je huisje, appartement, hotel of caravan en geniet van de rust. Een perfecte manier om tot rust te komen uit de zon is met een heerlijk gezichtsmasker.

Bestel eenvoudig een aantal gezichtsmaskers en neem ze mee op vakantie. Zo kun je, onder het genot van een drankje en een boek, heerlijk genieten van wat tijd uit de zon. En dat allemaal terwijl je je gezicht vitaliseert en hydrateert. Kies de Makari Caviar Hydrating Face Mask en geniet!

Makari CAVIAR HYDRATING FACE CREAM

4. Gebruik een hydraterende shampoo en conditioner

Je huid is niet het enige wat aangetast wordt door de zon. Ook je haren moeten beschermd worden tegen de UV straling van de zon, maar hoe? Met de juiste shampoo en conditioner natuurlijk! Bij A&F Cosmetics heb je keuze uit een ruim assortiment hydraterende shampoos en conditioners voor verschillende haartypes. Bij ons ben je aan het juiste adres als je beschermende shampoo en conditioner wilt bestellen.

Na een hele dag zonnen wordt je haar, net als je huid, natuurlijk kurkdroog en is het belangrijk dat je je haar extra hydrateert. Kies daarom voor een hydraterende en voedende shampoo en conditioner en geniet iedere dag, zonder zorgen, van de zon! Bestel snel de hydraterende shampoo van African Pride en de hydraterende conditioner van ApHogee en ga voorbereid op vakantie!

African Pride Honey & Coconut Oil Shampoo

5. Zorg voor een schone huid en behoud je bruine kleur

Je wilt natuurlijk thuiskomen met een lekker kleurtje. Door te zonnen op vakantie kun je natuurlijk lekker bruin worden, maar het strand, de zee of een zwembad zorgt ook voor veel vuiligheid op je huid. Zeker als je je goed ingesmeerd hebt met zonnebrand, want alles blijft dan plakken. Om je huid weer klaar te maken voor een dag vol zon en om je bruine kleur tot ver na je vakantie te behouden, is het belangrijk om iedere avond of ochtend je huid schoon te maken.

In een eerder blog hebben we tips gegeven om langer bruin te blijven na het zonnen en het product wat hierbij helpt is: body scrub. Door op vakantie dagelijks je huid te scrubben, zorg je er niet alleen voor dat je huid weer klaar is voor een volgende dag zon, maar blijf je ook langer bruin. Het product dat zeker in je koffer moet is de Fair & White Brightening Scrub With Argan.

Fair & White BRIGHTENING SCRUB WITH ARGAN | GOLD 250ml

6. Voorkom verbrande lippen

Misschien is deze tip wel het belangrijkst, omdat weinig mensen stilstaan bij de risico’s van de zon op je lippen. Je lippen zijn altijd zichtbaar wanneer je gaat zonnen en ook je lippen kunnen verbranden door de zon. Het is daarom altijd verstandig om een vettige en hydraterende lippenbalsem mee te nemen op vakantie, want droge en gescheurde lippen, daar wordt niemand vrolijk van.

Gelukkig hebben wij diverse lippenbalsems van het bekende merk Vaseline. Deze lippenbalsems zijn klein van formaat en perfect om in je zak of tas mee te nemen. Zo weet je zeker dat je altijd lippenbalsem bij je hebt, voor als het nodig is. Een aantal populaire smaken zijn de Vaseline Lip Therapy Cocoa en de Vaseline Lip Therapy Rosy.

Lip Therapy® Cocoa - 20g

Ga altijd voorbereid op vakantie dankzij A&F Cosmetics

We hopen dat je wat hebt aan onze tips en zonder zorgen kan gaan genieten van je vakantie. Mocht je na dit blog toch nog vragen hebben over een van onze producten of meer informatie willen, neem dan contact met ons op!

Benieuwd wat wij verder nog in ons assortiment hebben voor jouw vakantie of voor dagelijks gebruik thuis? Kijk dan ook naar onze huidverzorgingsproductenhaarverzorgingsproductenmake-up en accessoires.