Terug

5x Back-to-school haarstijlen voor kinderen met krullend haar

5x Back-to-school haarstijlen voor kinderen met krullend haar

Het zit er weer bijna op of het is zelfs al gedaan. De zomervakantie komt tot zijn einde en dat betekent dat de kinderen weer terug naar school gaan. De eerste weken na de vakantie zijn het belangrijkste, want de schoolfoto’s worden gemaakt en je zoon of dochter leert allemaal nieuwe klasgenootjes kennen. Hier hoort ook een goed kapsel bij. We weten als geen ander hoe lastig het is om een kapsel met krullen te stylen en daarom hebben we dit blog geschreven. Wij geven je een aantal populaire back-to-school kapsels met krullen voor jouw kind.

1. Zorg voor een natte look en zachte golven

De eerste back-to-school look is misschien wel het eenvoudigst te realiseren. Met een goede wasbeurt en de juiste haarstyling kom je al een heel eind. Bekendheden als Rihanna zijn je al voor geweest en deze look is niet alleen eenvoudig te maken, maar geeft ook nog een chique look.

Zorg dat de krullen goed nat zijn en maak gebruik van een sterke haarstyling zoals de Curly Secret Volume Boost Hair Spray of de Mielle Honey & Ginger Styling Gel. Zorg er vooral voor dat je de krul er niet uit scruncht, maar droog eventueel het haar voorzichtig met een diffuser.

Mielle Honey & Ginger Styling Gel

2. Kies voor een (lange) bob

Een bob staat toch wel bekend als een ouderwets kapsel voor de wat oudere generatie, maar niets is minder waar. Een bob met krullen of zelfs een langere bob is een perfecte look voor een nieuw jaar op school. Belangrijk bij iedere soort bob is de juiste shampoo en conditioner, want anders komen de krullen niet goed tot zijn recht.

Een langere bob is tot net boven de schouders terwijl je ook kan kiezen voor een gelaagde bob. Om de krullen goed te onderhouden raden we aan de Beautiful Beginnings 2-in-1 Easy Shampoo en de Pretty Curly Girl Intense Protein Deep Conditioner in huis te halen.

Beautiful Beginnings 2-IN-1 Easy Shampoo 250ml

3. Natuurlijke krullen met vol volume

Je hoeft natuurlijk niet een nieuw kapsel te nemen, je kunt er ook gewoon voor zorgen dat de krullen van je kind of van jezelf goed en vol volume zijn op de eerste dag van het nieuwe schooljaar. Met de juiste krul activator en goed onderhoud van je kapsel, zorg je ervoor dat je op je mooist bent aankomend schooljaar!

Natuurlijk is het zorgen voor volume niet altijd vanzelfsprekend. We hopen dat je je haren wast met producten die passen bij de Curly Girl Methode. Mocht je niet bekend zijn met de Curly Girl Methode, lees dan onze blog met 5 tips over de Curly Girl Methode. Een populaire krul activator is de Hawaiian Silky Miracle Worker 14 in 1.

Hawaiian Silky Miracle Worker 14in1

4. Halflang kapsel met wilde krullen

Ben jij een echte krullenbol of zijn de krullen van je kinderen niet te temmen? Dan is dit het ideale kapsel voor jou. Je krullen hoeven niet altijd perfect te zitten of strak naar beneden te vallen. De populariteit van een halflang kapsel met wilde krullen is steeds populairder. Door je krullen (een beetje) de vrije loop te laten, creëer je een kapsel vol speelsheid.

Wat heb je nodig om zo’n kapsel te realiseren? Zorg voor volle en gehydrateerde krullen met behulp van een hydraterende conditioner. Na het wassen is een haarlak genoeg om je krullen een beetje in model te brengen. Kies voor de Curly Secret Curl Rescue Refresh Spray of de Africa’s Best Kids Organics 2-in-1 Natural Conditioning Detangler.

Africa's Best Kids Organics 2-N-1 Natural Conditioning Detangler 355ml

5. Gekrulde curtain bangs

Curtain bangs zijn een uitstekende keuze met krullen. Gekrulde curtain bangs zorgen ervoor dat het gezicht goed ‘’geframed’’ wordt. Ideaal als je een fotodag hebt op school of voor een eerste indruk. En het beste van alles? Je hebt alleen natuurlijke krullen nodig en een voedende mousse.

Celebrities als Zendaya hebben al laten zien hoe het moet. Kies de Pretty Curly Curl Airy Volume Foam of de ApHogee Style & Wrap Mousse en breng dit op licht vochtig haar aan. Een beetje scrunchen en je bent klaar voor je eerste dag school!

Airy Volume Foam (150ml)